3 tuingereedschappen voor het onderhouden van een grote tuin

Het voorjaar is weer van start gegaan. De ideale periode om weer eens in de tuin te gaan werken. De warme maanden komen er weer aan, waardoor we meer en meer tijd in de tuin zullen doorbrengen. Het is dus tijd om de tuin op te gaan knappen en klaar te maken voor gezellige samenkomsten. Het onderhouden van een grote tuin is een uitdagende en tijdrovende taak die, met behulp van Ego tuingereedschap, een stuk gemakkelijker gemaakt kan worden. Dit zijn 3 tuingereedschappen die jou kunnen helpen bij het onderhouden van een grote tuin. 

Grasmaaier

Een groene grasmat is ideaal om te hebben tijdens de zomermaanden. Het is de perfecte plek voor zowel kinderen als huisdieren om lekker te kunnen spelen. Een grasmaaier is essentieel voor het onderhoud van je grasveld. Het houdt het grasveld op de juiste lengte en voorkomt ongewenste onkruidgroei. Voor een grote tuin is het aanbevolen om te investeren in een accu zitmaaier, die het maaien van grote oppervlakten veel efficiënter maakt. Als je tuin niet groot genoeg is voor een zitmaaier, dan kun je ook nog kiezen voor een duwmaaier met een brede maaibreedte om sneller te werken. Hou er wel rekening mee dat een maaier met een accu veel handiger is dan een maaier met stroomdraad. Je hoeft je geen zorgen te maken dat je struikelt over de draden en loopt ook geen risico op het doorsnijden van de stroomdraden. Met een accu ben je een stuk mobieler. 

Heggenschaar

Een heg is een mooie afbakening voor je tuin. Het vereist echter wel regelmatig onderhoud. Een heg kan er al snel slordig uitzien wanneer takken oneven groeien. Een heggenschaar is dan ook het perfecte gereedschap voor het trimmen en vormgeven van je heg. Voor een grote tuin kun je het beste investeren in een elektrische heggenschaar, omdat deze krachtig genoeg zijn om grote heggen te trimmen. Bovendien is het met een elektrische heggenschaar ook makkelijker om grote vlakken tegelijk te trimmen. Dit zorgt ervoor dat de heg er een stuk strakker en verzorgd uit komt te zien. Met een normale heggenschaar kan het ene stuk gemakkelijk korter geknipt worden dan het andere waardoor de heg er onverzorgd uit komt te zien.   

Bladblazer

Wanneer de warme maanden erop zitten, wordt je tuin meestal bedekt met bladeren en ander afval. Een bladblazer is dan het perfecte gereedschap om je tuin snel en efficiënt op te ruimen. Het kost veel tijd en moeite om alle bladeren bij elkaar te vegen en handmatig op te ruimen. Met de juiste bladblazer kun je makkelijk de bladeren bij elkaar blazen. Sommige bladblazers hebben ook de functie om bladeren op te zuigen en te versnipperen. Dit scheelt nog meer tijd die je kwijt zou zijn tijdens het opruimen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *