Beglazingskit of glaskit kopen? Hier moet je op letten

Beglazingskit, ofwel glaskit, gebruik je om een waterdichte afdichting te maken tussen het kozijn en het glas. De kit moet van een goede kwaliteit zijn, lang meegaan en makkelijk te verwerken zijn. Er zijn verschillende glaskitten te verkrijgen die je voor verschillende toepassingen kunt gebruiken. Misschien ben je op zoek naar een kit die je buiten kunt gebruiken. Of zoek je een beglazingskit die goed overschilderbaar is. In dit artikel vertellen we je alles over de verschillende soorten glaskit en waar je op moet letten bij de aankoop.

Verschillende soorten glaskit

Glaskit is verkrijgbaar in verschillende soorten én kleuren. Glaskit kun je kopen in de kleuren wit, en crème wit, maar ook in de kleuren grijs, antraciet of donkergroen. Iedere soort heeft specifieke eigenschappen, zoals hechting, overschilderbaarheid en verwerkbaarheid.

Een universele beglazingskit kun je prima gebruiken voor het afdichten van voegen rondom raam- en deurkozijnen. Een goede glaskit voor buiten is elastisch en goed bestand tegen water, UV en extreme weersomstandigheden. Daarnaast zijn er ook speciale beglazingskitten die goed overschilderbaar zijn. Er is een beglazingskit voor elke klus. Bekijk vooraf goed welke specifieke glaskit jij nodig hebt.

Beglazingskit kopen

Waar moet je nu op letten bij het kopen van de juiste glaskit? Allereerst is het goed om een kit te kopen die KOMO gecertificeerd is. Dit keurmerk geeft aan dat de kit periodiek wordt getest. Je weet dan zeker dat de kit van goede kwaliteit is. Daarnaast zul je moeten kijken naar de verwerkbaarheid, omdat dit verschilt per kitsoort. Een glaskit met siliconen is bijvoorbeeld slecht overschilderbaar. Droog afmesbare kitten zijn beter en makkelijker af te werken dan de hybride varianten. Ze blijven niet plakken zoals een hybride beglazingskit.

Glaskit aanbrengen

Zelf glaskit aanbrengen is helemaal niet zo moeilijk. Met de juiste voorbereiding en producten is dit een fluitje van een cent. Voordat je gaat kitten, bevestig je schilderstape op het raam. Vervolgens breng je de kit aan en laat je het drogen. Na ongeveer 24 uur verwijder je de tape. Met een ingezeepte vinger geef je de voeg een mooie strakke afwerking.

Gebruik geen plamuurmes, maar een speciale kitspatel om krassen te voorkomen. Ook is het belangrijk dat het oppervlak goed schoon is, zodat de kit goed kan hechten aan de ondergrond.

Vragen over beglazingskit?

De juiste glaskit bestel je eenvoudig online. Heb je behoefte aan advies van een deskundig persoon? Neem contact op met een specialist. Zij helpen je graag verder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *