Hoe haal ik gemakkelijk motorolie uit mijn werkkleding?

Werk jij als automonteur? Of als een ander soort monteur? Dan ben je zeker bekend met motor olie, van Shell motorolie of andere oliën die je bij de Oliehandel kunt halen vlekken. Deze zijn namelijk makkelijk te verwijderen uit je werkkleding met de volgende methodes. We leggen ze in dit artikel uit, zodat je met huishoudelijke artikelen zelfs de naarste vlekken uit je kleding krijgt! Mocht het dan nog steeds niet werken?! Dan is de dichtstbijzijnde stomerij je laatste optie! Laten we beginnen…

Methode 1

Wanneer de olie vlek gemaakt is, is het handigst om deze gelijk af te deppen met een keukenpapiertje tot het meeste van de vlek is geabsorbeerd door het deppen. Hierbij is het belangrijk om niet te wrijven over de vlek, dit zorgt er alleen maar voor dat de vlek steeds groter wordt. 

Methode 2

Wanneer methode 1 niet voldoet kan je verder gaan met methode 2. Deze kan natuurlijk na werk, in de omgeving van je huis gebeuren. Bij deze methode moet je poeder over de motor olie vlek strooien en deze laten intrekken. Er zijn verschillende poeders die hiervoor gebruikt kunnen worden, namelijk: babypoeder, maizena poeder, zuiveringszout, talkpoeder of garagezeep. Laat de poeder dertig minuten intrekken, voordat je deze als het ware uitlepelt met een lepel van de olie vlek.

Methode 3

Verder kan je na al de bovenstaande methodes je werkkleding in de wasmachine doen. Kijk goed naar het etiket binnen je werkkleding om erachter te komen wat het beste werkt voor de wasbeurt. Een beetje Vanish doet soms wonderen! 

Methode 4

De allerlaatste optie is natuurlijk de stomerij. Stomerijen zijn namelijk gespecialiseerd in het verwijderen van vlekken en andere dergelijke vuil van textiel, hierdoor weet je honderd procent zeker dat je werkkleding er weer tip top uitziet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *