Hoe kies je een vlaggenmast die bij je woning past?

Wil je een vlaggenmast kopen voor je huis omdat je iets te vieren hebt of omdat je het gewoon mooi vindt? Wat leuk! Maar hoe kies je nou een vlaggenmast die goed bij je woning past? Wij geven je hieronder een paar tips om je vlaggenmast zo goed mogelijk bij je woning te laten passen.

Cilindrisch of conisch

Het belangrijkste is natuurlijk wat je zelf het mooiste vindt. Vindt u cilindrisch mooi (over de hele lengte even dik) of vindt u conisch mooi (van onder breed, naar boven toe smaller toelopend)? Als je dit niet weet, maak dan eens een wandeling door de buurt en kijk wat voor masten je ziet staan.

Polyester, aluminium of hout

Vindt u cilindrisch mooi? Dan komt u automatisch op een aluminium mast uit! U hebt dan nog de keuze tussen diameter 60mm, 70mm en 90mm. De 70mm is de meest gekozen, 60mm is het instapmodel en 90mm heeft een zeer robuuste uitstraling. De laatste is met name mooi als u een relatief grote woning hebt maar toch een cilindrische mast wilt hebben. Dan hebt u met een mast met diameter 90mm echt een mast met aanzien staan! De 60mm mast is wat smaller qua aanzicht (wat niks afdoet aan zijn sterkte) en de 70mm zit hier mooi tussenin.

Vindt u conisch mooi? Dan hebt u de keuze tussen polyester (meest gekozen) of aluminium. Polyester conisch heeft de beste prijs-kwaliteitsverhouding qua conische mast. Er zijn ook nog houten masten. Dit geeft een meer authentieke uitstraling.

Wat wordt de kleur van de mast?

Er zijn veel verschillende soorten kleuren voor vlaggenmasten. De meest gebruikelijke kleuren zijn: zwart, wit en zilver. Wil je liever een andere kleur? Dan kan dit natuurlijk ook altijd gemaakt worden of je kunt hem zelf in een andere kleur spuiten!

De hoogte van de mast

Nu je de basis van je mast hebt vastgesteld, moet je nog weten welke lengte je nodig hebt voor jouw woning. Een aantal tips om de hoogte van je mast te bepalen zijn:

  • Kijk naar de ruimte waar je de mast wilt plaatsen
  • Neem een mast die 1 meter lager is dan de nokhoogte van uw woning

De mast die het meest gekozen wordt voor een woning zijn de 6 metermasten. Denk daarnaast ook aan je vlag. Hoe groter de vlag, hoe groter de mast. Twijfel je toch nog over de hoogte? Dan kun je altijd contact opnemen met een specialist voor een advies op maat.

(Bron: vlaggenmasten.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *