Tips voor een beter t-shirt ontwerp

Iedereen houdt van een stoer ontwerp als het gaat om een shirt bedrukken Den Haag. Maar wat zorgt ervoor dat een ontwerp opvalt en ervoor zorgt dat mensen het steeds opnieuw willen dragen? Sommige van de beste ontwerpen zien er eenvoudig uit, maar om geweldig te zijn, moeten zelfs de eenvoudigste ontwerpen de meest voorkomende fouten vermijden.

Stel een bescheiden afdrukformaat in

Er zijn misschien dingen in het leven waarbij de maat er niet toe doet, maar een T-shirt ontwerp hoort daar niet bij. Mensen maken vaak de fout om hun ontwerp op de standaardmaat te zetten. De standaard zit dicht bij het maximum, dat voor de meeste ontwerpen te groot kan zijn. De maat van een ontwerp moet afhangen van waar het shirt voor wordt gebruikt, waar het shirt van is gemaakt en wat het ontwerp is. Onthoud dat cirkels en vierkanten er beter uitzien als ze kleiner zijn dan de standaardmaat. Denk aan het hele oppervlak van de print, niet alleen aan de breedte en hoogte.

Vind de juiste plek

Afdruk locatie is niet hetzelfde als afdruk plaatsing. Het is een nauwkeurige meting van waar het ontwerp op de pagina moet worden geplaatst. Als je kiest voor een unieke print plaatsing, zorg er dan voor dat je een goede reden hebt. Veel mensen die nieuw zijn in het ontwerpen van T-shirts, realiseren zich niet dat een standaard volledige plaatsing aan de voorkant niet halverwege de boven- en onderkant van het shirt is. In feite is het ongeveer 10 cm van de kraag.

Let op lettertypen en zetwerk

Typografie is in de basis de manier waarop woorden eruit zien wanneer ze worden samengevoegd. Typografie wordt gebruikt wanneer tekst wordt afgedrukt of weergegeven. Het is de kunst van grafisch ontwerp. Dit betekent woorden samenvoegen op een manier die logisch is, de juiste lettertypen kiezen, ervoor zorgen dat de letterafstand en regelafstand correct zijn en dat de manier waarop woorden omgaan met andere grafische elementen er goed uitziet.

Wees voorzichtig met schrijfwerk

Je denkt misschien dat wat een compositie aantrekkelijk maakt een kwestie van smaak is, maar als je een paar eenvoudige regels volgt, kun je een ontwerp beter maken. Mensen zeggen dat je eerst de regels moet leren en ze dan moet breken. Als je beter wilt leren schrijven, kun je online veel hulp vinden. Veelvoorkomende fouten zijn wanneer dingen te ver uit elkaar of te dicht bij elkaar staan. Soms kan het ontwerp als geheel afwijkend zijn, waardoor de aandacht op de verkeerde plaats wordt gevestigd. Als je niet oppast, staat het type in de verkeerde volgorde en gaat het bericht verloren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *