Werkkleding in diverse sectoren

Niet elke sector gaat hetzelfde gekleed naar zijn of haar werk. Je kan dus wel een beetje aan uiterlijk zien wat voor werk iemand in ieder geval doet. Ben je net begonnen met je baan, en weet je niet precies wat voor kleding je naar je werk aan moet? In het volgende artikel bespreken we diverse werkzaamheden en de kleding die erbij hoort.

 

Industriële reiniging

Een voorbeeld van zo een bedrijf is bijvoorbeeld ontstoppingsdienst Gent. Tijdens hun werk lossen zij verstoppingen op in mensen hun huis. Hierbij kan je denken aan verstoppingen in de wc door kalk of teveel wc papier gebruik. De mensen die werkzaam zijn in deze sector dragen vaak kleding dat vies mag worden. Ook hebben zij vaak een overall aan met het logo erop van het bedrijf.

Horeca

In deze sector is het van belang dat het zowel lekker zit als dat het representatief is. Je persoon moet namelijk wel iets positiefs uitstralen, en dit zit ook voornamelijk in de kleren. Je zou bijvoorbeeld een mooie bloes kunnen ontwerpen met het logo erop met een zwarte broek. Het is vooral belangrijk dat je persoon er representatief uitziet voor jouw bedrijf.

 

Bouw

In de bouw is het voornamelijk belangrijk dat je personeel kleding draagt waarin ze beschermd worden. Hierbij moeten hun ogen, oren, knieën, handen en voeten vooral beschermd zijn. Het is niet perse belangrijk dat het er mooi uitziet. Wel is het erg van belang dat het luchtend is in de zomer en isolerend in de winter.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *