Deze kleding en accessoires heb je nodig voor werken in de bouw

Niemand wordt graag vuil, maar als je in de bouw werkt is het onvermijdelijk. Het goede nieuws is dat je schoon en veilig kunt blijven door de juiste kleding te dragen. In dit artikel neem ik met je door wat je nodig hebt om veilig te kunnen werken in de bouw.

Veiligheidshelm

Een veiligheidshelm is een must-have voor werken in de bouw. Een helm beschermt je hoofd tegen verwondingen als je valt of als er iets op jou valt. Zorg ervoor dat je veiligheidshelm goed past, zodat hij de beste bescherming biedt. Past de helm niet goed, dan is de kans groot dat je hem of niet draagt of dat je helm Ć¼berhaupt niet opzet.

Bouwhandschoenen

Ook bouwhandschoenen zijn een belangrijk voor werken in de bouw. Ze beschermen je handen tegen snijwonden, schaafwonden en andere verwondingen. Zorg ervoor dat ook je handschoenen goed passen, voor handschoenen geldt eigenlijk hetzelfde als voor de veiligheidhelm.

Een veiligheidsvest

Een veiligheidsvest is een must in de bouw. Het helpt om gezien te worden door andere arbeiders en chauffeurs, zo voorkom je ongelukken op de bouwplaats. Een veiligheidsvest is vel van kleur en heeft oplichtende strepen.

Werkschoenen

Ook werkschoenen zijn belangrijk, ze beschermen j voeten tegen snijwonden, schaafwonden en andere verwondingen. Zorg ervoor dat je werkschoenen ook weer goed passen. Daarnaast is het belangrijk dat de schoenen een verharde neus hebben en een antislip zool hebben.

Veiligheidsharnas

Tot slot is ook een veiligheidsharnas super belangrijk, zeker wanneer je werkt op hoogte. In de bouw werk je bijvoorbeeld vaak in steigers of op daken. Ik hoef waarschijnlijk niet uit te leggen waarom valbeveiliging belangrijk is. Het veiligheidsharnas moet verstelbaar zijn zodat je het precies kan aanpassen naar jouw wens.

Wil je meer weten over veiligheid in de bouw? Neem dan eens een kijkje op: rsnsafety.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *